Dijital eğitim çevrecidir: Kağıt, enerji ve zamandan tasarruf sağlar. Kullanıcılarının karbon ayak izini azaltır, dünyanın geleceğine daha güvenle bakılabilmesine katkı sağlar.

Her birey özeldir: Her öğren(i)cinin kendine has ihtiyaçları vardır. Bu gerçekten yola çıkarak, tek bir öğrenme/öğretme modelini diğerlerine tercih etmek doğru bir yaklaşım değildir. Onun yerine, ‘eklektik’ (başarı için farklı yaklaşımların etkili unsurlarını harmanlayan) bir yaklaşımı benimsenmelidir.

Çeşitlilik özgürlüktür: Eklektik yaklaşımın ürünü olan çeşitlilik, öğren(i)ciye özgürlük sağlar. Özgürlük motivasyonu, motivasyon öğrenmeyi arttırır ve hızlandırır.

Dijital eğitim, kağıt baskı kitapları internet ortamına aktarmaktan fazlasıdır: Yeni teknolojilerin, insan hayatına yeni kolaylıklar katması beklenir. Dijital devrim, bir teknoloji devrimidir. O zaman, dijital eğitim de öğren(i)cilerin hayatında köklü değişiklikler, kolaylıklar yaratmalıdır.

Dijital eğitim, fırsat eşitliğine katkı sağlar: Dezavantajlı gruplar, kaliteli eğitim malzemelerine ücretsiz olarak veya geleneksel yöntemlere göre çok daha uygun fiyatlarla ulaşabilirler.

Oyun etkili bir öğrenme aracıdır: Oyun ve rekabet, öğrenme hızını ve arzusunu güçlendirir. O yüzden, her türlü öğrenme sürecinin önemli bir parçası olmalıdır. 21’inci yüzyıl becerileri hayatın her alanında önemlidir: İşbirliği yapma, iletişim kurma, eleştirel düşünme, yaratıcılık, yenilikçilik gibi 21’inci yüzyıl becerileri, her türlü eğitim sürecinde kullanılmalı ve geliştirilmelidir.